Thursday, April 5, 2012

Starters

Starters are small - portioned servings out of a large range of traditional preparations of Cyprus cuisine


Pickled eggs

 12 eggs
02 cup of vinegar
01 table spoon dry coriander, roughly crusbed
01 medium onion , in quarters 1/4 cup olive oil
salt
pepper, freshly ground

Boil eggs for about 30 minutes until hard  and then shell . season eggs with the salt,peppers and dry coriander. place half of the eggs in a dry sterilised jar and top them with half of the onion pieces. continue with the remaining eggs and onion. cover eggs with the vinegar and fill jar to the top with the olive oil. close jar firmly and keep in a cool place. Before serving, cut each eggs into quarters or in round slices and drizzle with a little olive oil.

mmmmmmmmmmmm yam yam....................


6 comments:

  1. Hey akki,I am vegetarian.so..didn't get anything.I am eagerly waiting for a nice poem of yours..

    ReplyDelete
    Replies
    1. හේයි නංගා...මේ මාත් වෙජිටේරියන් කෙනෙක්.............මේ රටක ඉන්නකොට ඒ රටේ දේවලුත් බෙදා ගන්න හැදුවා විතරෝ......

      Delete
  2. කලින් පෝස්ට් එකේ මේ ගැන එකින් එක ලියමු නේද කියලා අහලා එද්දිම රෝස පාට බිත්තර තියෙනවා.. අක්කේ මේක සිංහලෙන්ම ලියමු.. එතකොට කට්ටිය වැඩියෙන් ඒවි..

    ReplyDelete
    Replies
    1. මාත් මේ අපේ සර්ගෙ හොටලේ වැඩ කරන චෙෆ්ගෙන් අහගෙන ලියන්න හිතුවෙ මල්ලි... ඒ මනුස්සයි දන්නෙ ග්‍රික් විතරයි....ඒවා මට සිංහලට පෙරලන්න ගියාම හොද පන යයි....ඇරත් සමහර වචනවලට සිංහල තේරුම් හොයන්න මං දන්නෙ නැහැ. ග්‍රික් වචනෙට නම් සර් ඇහුවහම ඉංග්‍රිසි වචනෙ කියලා දෙනවා.... :-(

      Delete
  3. හප්පා...
    දැන් ඉතිං මේක හදන්න කියලැයි...
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. නරකයැ නෙත්පානි හැදුවනම්... :-p

      Delete

ඔබේ පැමිණිම මට සවියක්.